Here’s Why the Russian Teachers Are Posting Pics In Swimsuits Online

More often than not, girls are quickly judged by the kind of clothes they wear. People are easily offended by a woman’s choice of clothing and readily label them as “asking for it” if it appears to be “too short” or “revealing”.



A recent victim to this was Tatiana Kuvshinnikova, a 38-year-old Russian literature teacher from the Siberian city of Barnaul.



After posting pictures in a swimsuit and in a dress paired with high heels on social media, Tatiana was sacked by officials. She was forced out of her job after being accused of “dressing like a prostitute” and provoking men to lust after her.

Russian Teachers

According to sources, the pictures were from a winter swimming program Tatiana was a part of. After seeing her pics, a parent complained to the headmistress of the school, accusing the victim of encouraging paedophilia.



Also Read:
http://inquilabtimes.com/archives/7281
http://inquilabtimes.com/archives/7247

The news has caused an outrage amongst female teachers and has paved the way for a movement wherein teachers from across Russia have taken on social media to post pictures in swimsuits advocating against the officials.



With the hashtag учителятожелюди or “teachers are people too”, hundreds of teachers have joined hands in support of Tatiana.



https://www.instagram.com/p/BvmNQFzHoF_/?utm_source=ig_web_copy_link

“We are people too. We do not do this in the classroom. But we are also individuals in our own interests and personal lives!”

View this post on Instagram

#учителятожелюди ! Мы ходим в бассейн, отдыхаем на море, носим купальники и плавки 😱, ходим в клубы и караоке, выпиваем алкоголь! Мы тоже люди! Мы не делаем этого на уроках! Но мы тоже личности со своими интересами и личной жизнью! Прошла пора сухих учителей в серых пиджаках! Таких учителей, за редким исключением, не слушают ученики! Пускай наши студенты находят пример в таких учителях, которые занимаются спортом, инстаграмом, поют, рисуют, читают! Иначе, примером для них будут личности из ютуба, которые ради лайков и просмотров снимают пранки и прыгают под колёса!

A post shared by Учитель английского Волгоград (@kurilova_yana) on

“I have never participated in any flashmobs but I can’t go past this. I believe that everyone should have their own personal life.”



View this post on Instagram

Нет, друзья, я сейчас не на море🤗 Это фото в бикини в поддержку Татьяна Кувшинниковой, которую уволили из школы за снимок в купальнике🙈 в конце концов я тоже преподаватель, обучаю шитью и крою. Ученики мои, прикройте глаза😜 Никогда не участвовала ни в каких флешмобах, но мимо этого пройти не могу➡️ #учителятожелюди гласит наш хэштег и я с этим согласна полностью. Считаю, что у каждого должна быть своя личная жизнь и право на сексуальность💃 . . #россиябудущего

A post shared by VERA VOROTNIKOVA💋 (@vervoro) on

“Instead of going after someone else’s life, it’s better to educate your children.”



View this post on Instagram

Я не понимаю , что происходит у нас в стране 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ педагог выложил фото в социальные сети в платье – уволили , а Вас дорогие родители , которые против таких фотографий не смущают фото ваших малолетних дочерей , как они фотографируются полуголые ?!? Почему не отчисляют учениц со школ которые вызывающе одеваются , и так же вызывают интерес у мальчишек . Как говорила одна #яжмать , что фото педагога вульгарное .🤦🏼‍♀️ педагоги – не монашки !! Они тоже хотят и в лосинках сфоткаться и в купальниках на пляже, и вместо того , чтобы лезть в чужую жизнь , лучше позанимайтесь уроками с детьми и уделите им время ! #учителятожелюди #педагогитожелюди #фотовкупальнике

A post shared by Yagushevskaya Viktoria (@yagushevskayaviki) on

“I didn’t even think that such photographs could take the attention away from the blackboard and pointer.”



“We can dance, we can relax, have fun and we have this right!”



View this post on Instagram

Еще на этапе обучения профессии меня стали волновать многочисленные «нельзя» и «ты не должен», доходящие иной раз до абсурда. Я это назвала «педагогической клеткой». Но открою вам секрет: #учителятожелюди! Мы умеем любить, мы умеем злиться, мы умеем видеть прекрасное в работах Ренуара, Моро, Боттичелли и других; мы умеем танцевать, мы умеем отдыхать и веселиться, мы имеем свое мнение на разные политические и общественные события! И мы имеем на это право! В какой-то степени, я даже рада этому резонансному событию и я с удовольствием присоединяюсь к коллегам! Услышьте нас! Мы тоже люди! (с) Барышникова А.А., учитель начальных классов, воспитатель, сурдопедагог, человек! #учителятожелюди #человекнеробот

A post shared by Anastasia Evseeva (@ana_evseeva) on

Maybe it’s high time people stop telling women what to wear and place judgements on what they deem as “inappropriate” clothing and instead monitor their own gaze!



Leave a Reply

%d bloggers like this: